Bericht van Marion (2), kwam wel op tijd binnen

Hallo allemaal!!!

Hier weer even een mailtje! Dit keer zit ik in een internetcafe een straat verderop van de school vandaan. Daar kan je even lekker rustig je mail checken... Vandaag en gisteren waren echt super vermoeiend!

We gingen gisterochtend op weg naar het grote veld in Toronto, Downsview Park. Daar kwamen alle jongeren van de Wereldjongerendagen bij elkaar. Dat bleken er tussen de 800.000 en de 1 miljoen te zijn. We kwamen daar om 2 uur aan en waren geplaatst in het vak voor het podium. Maar dat bleek helemaal vol te zitten. Toch hebben we geprobeerd om ertussen te komen (echte Nederlanders wij!!!) en het is gelukt. Er waren een stel Amerikanen die plaatsen hadden 'gereserveerd' voor 20 mensen, maar dat mag natuurlijk niet, dus hebben wij (we waren met 13) een stukje ingepikt. We lagen wel lekker hutjemutje, maar dat maakte niet uit! Zolang we de paus maar konden zien! 

De paus kwam rond 7 uur aan. We gingen langs het hek staan waar hij langs zou komen, en daar maakten we kennis met een stel Amerikanen. Een van hen bood me aan om bij hem op zijn nek te komen zitten, dus vervolgens kon ik de paus prima zien en heb ik toch maar geprobeerd om foto's te maken. 

Om half 8 begon de avondwake. Dit was erg mooi, alleen moest ik halverwege naar de wc en die bleek een half uur verderop te zijn, dus dat was wel ff balen. Voor de rest was het wel heel sfeervol en mooi. 

Om half 11 was het ongeveer afgelopen en de paus vertrok. Toen kwam er nog een soort van concert, maar we waren uitgeput en wilden eigenlijk slapen. We sliepen alleen heel dicht bij de boxen en daardoor lukte dat niet helemaal... Uiteindelijk viel ik dan toch in slaap, maar vervolgens begon het om 6 uur onwijs te regenen, dus moesten we alles in vuilniszakken hullen.... Toch werd het allemaal behoorlijk nat, was wel balen... M'n slaapzak was helemaal doorweekt, en d'r zat ook modder op, dus die is nu echt onwijs ranzig, terwijl ik er nog 4 nachten onder moet slapen! Moet ik maar ff kijken hoe ik dat ga doen....... 

Uiteindelijk werd het weer droog, maar iedereen was nu natuurlijk wel klaar wakker! Om 9 uur kwam de paus weer voor de Heilige Mis. Toen stond ik dus weer bij het hek en toen heb ik 'm weer vanaf twee meter afstand gezien! Echt zo cool!!! Toen begon het weer te storten en dat ging tot halverwege de H. Mis zo door! Om half 10 begon de H. Mis en die duurde tot half 1. Dat was wel erg lang, maar heel mooi. Om half 3 gingen we weg van het veld. Toen waren de meeste mensen al weg, dus was het niet zo heel erg druk overal. Toch zat de metro behoorlijk vol, maar wel super gezellig natuurlijk! Toen we weer op de school aankwamen namen we eerst een (ijskoude!!!) douche en daarna zijn we naar de MacDonalds gaan. Nu zit ik inmiddels in het internetcafe.... 

Dus dat was het weer even voor vandaag. Ik weet niet of ik nog een kans krijg om te mailen, want ik heb net gehoord dat we morgen misschien naar een andere school moeten verhuizen... Dat zou wel balen zijn, maar goed, dat overleven we ook wel weer! Heel erg bedankt voor jullie emailtjes Charis en Kimmy! Echt leuk! Zijn de kaarten trouwens al aangekomen? Ik ga nu weer stoppen, want anders wordt het wel erg duur!

Heel veel liefs, Marion.

Ps. Ondanks alles verlang ik toch eigenlijk ook wel weer naar m'n eigen bed!!!

Terug

 

Samenstelling, vertaling  en bewerking: 2001-2002, Stichting InterKerk, Poeldijk
Bron:
20020729.01