Dagboek van de pastoor: 

 

de derde dag (20 juli)

Dag beste mensen,

Hier het derde bericht vanuit Toronto.

Vanmorgen mochten we wat uitslapen (tot 8.30 uur). De meeste jongeren hebben een uitje naar het strand gehad. Wij, Paul en ik hebben, wat rondgetoerd met onze gastheer. Het meer hier in de buurt, had een lage waterstand en veel algengroei, dat kwam de lucht (reuk) niet ten goede, maar het was wel prettig om zo even aan het water te staan. 

Tussendoor hebben we wat afgesproken voor de viering van morgen. Mgr. Everard de Jong is hoofdcelebrant in de parochiemis hier. Een groepje jongeren zal na de viering iets van een act opvoeren met zang en muziek, rond een religieus thema. Daarna is er eten, een catechese, groepsgesprek, met aan het einde vertrek naar een BBQ die door de parochie is verzorgd. 

Vanmiddag heb ik hier geconcelebreerd in de parochie-avondmis (van 17.00 uur toekomstmuziek voor Poeldijk?) begeleid door een echtpaar met zang en gitaarmuziek (muziek vanuit de meer charismatische hoek leek mij). Vanavond zullen we te gast zijn op het parochiecentrum, met muziek en spellen, gewoon wat gezelligheid. 

Er was een grote meeting gepland, met de TV etc. Maar vanwege rechten en financieel winstbejag door de broadcasting hebben de kerkelijke organisatoren ervan afgezien. Achteraf is iedereen daar ook wel heel content mee, omdat er nu meer tijd is voor ontmoeting en er minder georganiseerd hoeft te worden in vervoer en alles wat daarbij komt. 

We zijn te gast bij een wat ouder echtpaar, de Fam. Bussmann, dat geen Internet heeft en daar ook stellig niet aan zal beginnen. Dat betekent dat ik via mijn Psion alleen het hoognodige lees en schrijf, aangezien de kosten van mijn rekening hiermee wel erg snel oplopen. Wie mij dus een bericht wil sturen dat ik echt moet lezen, kan het beste 'Urgent' in de titel erbij plaatsten. Ik heb ook nog geprobeerd een SIM-kaartje te kopen zodat ik hier in dit gebied met prepay kan belle, maar die worden alleen verkocht met een telefoon. Zogezegd om te voorkomen dat gestolen toestellen gemakkelijk kunnen worden voorzien van een nieuwe SIM-kaart, ik denk echter dat het ook een mooie verkoopstrategie is; zo verkopen ze meer toestellen. Ik moet het dus doen met de geleende prepay kaart, maar daar wordt af en toe naar toe gebeld door mensen die ik niet ken. Ik kan ook de voice mail niet gebruiken, aangezien daar een wachtwoord op zit dat ik niet ken en dat de eigenaar zelf ook niet meer weet. Maar wie weet komen we daar nog uit. 

Het was al met al een heerlijke zonnige en rustige dag, prima ter voorbereiding op de drukke en vermoeiende dagen die komen gaan.

Dat was het weer, hartelijke groeten van, Father Michael

Dagboek van de pastoor heeft de volgende delen:

Terug

Terug

 

Samenstelling, vertaling  en bewerking: 2001-2002, Stichting InterKerk, Poeldijk
Bron:
20020720.01